Header Image

INFORMATII UTILE DIN DOMENIUL COTABILITATII

Situatia actuala privind impozitul pe venit

ÃŽn prezent, pentru stabilirea nivelului normei de venit aferente activitatilor independente desemnate potrivit nomenclatorului elaborat de directiile teritoriale nu exista un plafon de venit minim.

Citeste mai mult
Cum se vor impozita banii romanilor, de la 1 iunie 2010?

Va prezentam principalele modificari pe care Guvernul vrea sa le aduca prevederilor legate de impozitul pe venitul, conform ultimului proiect de modificare a Codului Fiscal. 

Citeste mai mult
Dimensionarea penalitatilor de intarziere

Consiliul National al Intreprin­de­rilor Private Mici si Mijlocii a sustinut neconstitutionalitatea dispozitiilor referitoare la instituirea penalitatilor, invocand incalcarea urmatoarelor dispozitii din Constitutia Romaniei

Citeste mai mult
Noile penalizari impuse de Codul Fiscal de la 1 iulie

Contribuabilii care intarzie pla­ta datoriilor fiscale catre stat, obligati sa plateasca de la 1 iulie atat dobanzi de 0,5% pe zi cat si penalitati de intarziere.

Citeste mai mult
Achizitie de bunuri pentru sponsorizare. Deducere TVA

La momentul achizitiei bunurilor destinate unei actiuni de sponsorizare, suma TVA inscrisa in factura furnizorului este deductibila.

Citeste mai mult
Provizioane pentru facturile neincasate: solutia in vreme de criza!

Peste 80% dintre companiile care au inregistrat profit in 2009 au constituit in bilantul contabil provizioane pentru facturile neincasate, care au crescut exploziv in ultimul an. 

Citeste mai mult
Modificari impozit pe dividende in 2016

Potrivit Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a fost modificata modalitatea de impozitare a veniturilor din dividende.

Citeste mai mult
O noua versiune a aplicatiei Revisal disponibila din 17 Aprilie 2016

Incepand cu 17 Aprilie 2016, Inspectia Muncii va pune la dispozitie o noua versiune a aplicatiei informatice a Registrului general de evidenta a salariatilor (Revisal).

Citeste mai mult
Bilantul contabil 2016

Bilantul contabil reprezinta o sinteza a situatiei financiare pentru o societate comerciala sau ONG. Conform legislatiei in vigoare, bilantul contabil se intocmeste

Citeste mai mult
30 iunie 2016 – Termenul de plata pentru impozitul pe cladiri, terenuri si mijloacele de transport

Citeste mai mult